Gençlik aşısı bir çeşit mezoterapi uygulamasıdır. Ciltte parlaklık oluşturup, nemini ve elastikiyetini artırarak yaşlanma ile oluşan hasarları onarma amacıyla yapılır. Gençlik aşısında kullanılan mezoterapi solüsyonları çeşitlilik göstermekte olup genellikle yüksek konsanrasyonda hyaluronik asit içerir. Hyaluronik asit bağ dokusu elemanlarımızdan biri olup zamanla vücudumuzdaki miktarı azalarak cildmizde kırışıklıklara sarkmalara ve kuruluğa neden olur. Azalan miktar gençlik aşısı uygulamaları ile yerine konmaktadır. Hyaluronik asite ek olarak somon balığı DNA’sı, vitamin mineral komplexleri ve DMAE gibi anti aging ürünler de gençlik aşısı solüsyonlarında yer alabilmektedir. Tüm bu maddeler beraber hareket ederek cilde canlılık, esneklik ve nem kazandırır, kırışıklıkların açılmasına yardımcı olur.
Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?
Uygulama alanı antiseptik solüsyonlarla temizlendikten sonra lokal anestezik kremler uygulanır. Sonrasında mikroenjeksiyonlarla deri altına solüyon uygulanır. İşlem sonrasında iğnelemeye bağlı küçük kızarıklıklar oluşup ve solüsyonun deri altında kabarıklığı izlenir halde olabilir, bunlar genellikle aynı gün içerisinde kaybolur. Oluşabilecek morluklar ise yine kısa süreler kendiliğinden kaybolmakta olup önemsizdir.
Gençlik Aşısı Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
Cilt sıkılaşma, sarkmalarda azalma özellikle göz çevresinde ve gıdı bölgesinde oluşan kırışıklıklarda azalma başlıca etkileridir. Bunun dışında cilde nem ve parlaklık kazandırma etkisi de diğer işlemlere göre daha ön plandadır.
Gençlik Aşısı Uygulaması Ne Sıklıkla ve Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Uygulama genellikle üç haftalık aralıklarla üç-beş seans yapılmaktadır. Her uygulama sonrası ciltte değişim ve parlaklık hissedilebilir.
Daha detaylı bilgi ve fiyat bilgisi için kliniğimizden randevu alabilirsiniz.
Ciltte parlaklık oluşturup, nemini ve elastikiyetini artırarak yaşlanma ile oluşan hasarları onarma amacıyla yapılır.